spintobreakthecycle.com

Hoe hoog mag een erfafscheiding zijn

Datum van publicatie: 15.02.2021

Als u een tuin met hoogteverschillen heeft en uw schutting niet recht staat maar afloopt, dan dient u voor het bepalen van de hoogte te kijken naar de hoogte van het middendeel van de schutting. Hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin straatzijde?

Ook niet wanneer u en uw buren dat beiden graag willen.

U kunt ons ook bereiken via Moet je om de heg te snoeien af en toe door de tuin van de buren, dan moeten zij daarvoor toestemming geven en een tijdstip afspreken.

Houd daarom rekening met het volgende:. Dat geldt daarom ook voor de zijde van uw voortuin die aan het openbare gebied grenst. In dat geval zijn er in grote lijnen twee opties.

Staat de erfafscheiding op uw eigen grond?

Dan kunt u een rechtszaak beginnen. Hier krijgt u antwoord op al uw vragen over de maximale schuttinghoogte. Jullie moeten dan alles in overleg doen en de kosten delen.

Het is belangrijk dat u daar samen afspraken over maakt. Ook niet wanneer u en uw buren dat beiden graag willen.

Als u op de hoogte bent van de plaatselijke regels is de logische volgende vraag waar de haag precies mag staan. De afspraken zijn ook geldig als ze in de koopovereenkomst staan van de nieuwe buren. Wat jammer dat u ontevreden bent. De buurman hoeft geen ongelimiteerde toegang te geven tot zijn eigen tuin.

Heeft u een juridische vraag?

  • U en uw buren moeten beiden de helft van de koop, de bouw en het onderhoud betalen. De haag staat op de verkeerde plek, zorgt voor verwoesting, wordt niet goed bijgehouden of is veel te hoog.
  • Soms blijven afspraken gelden door verjaring.

Een haag aan de zijkant of de achterkant van een huis mag twee meter hoog zijn. Houd daarom rekening met het volgende:. Mag de schutting van mijn buren hoger zijn dan mijn schutting. Lukt het niet om met de buren tot overeenstemming te komen, dan is het alternatief zelf een erfafscheiding neerzetten.

Laat u gratis adviseren door een hovenier in uw regio Postcode.

Weet jij het antwoord?

Een sering is een heester, ook al is hij fors uit de kluiten gewassen. Planten groothandel Plantinstructie Contact. Lost u het probleem niet met elkaar op? Heg mag dichterbij staan Ook als de buren hun eigen erfafscheiding hebben en de eigen heg komt er niet bovenuit, mag de heg dichterbij staan.

Buren zijn eigenaar Staat de erfafscheiding op de grond van uw buren, jij beslist wat je er mee doet en je maakt zelf het leven beter voor jou en de mensen om je heen. Er bestaat echter niet zoiets als een officile of standaard hoogte. Maartje Frankevijle Jurist arbeidsrecht, hoe hoog mag een erfafscheiding zijn. Uitgebreid zoeken. Wij bellen u zo snel mogelijk terug. Zelf ben je namelijk al snel te emotioneel betrokken.

Wat zijn de regels?

Hoveniersbedrijf aanmelden. Als de schutting op de erfgrens staat, is hij namelijk gezamenlijk eigendom van jou en je buren. Voorkom burenruzies en zorgt er zelf voor dat uw erfafscheiding wordt bijgehouden.

Voor het plaatsen van schutting in uw achtertuin tussen u en de buren gelden wettelijk vastgestelde regels met betrekking tot de hoogte van uw schutting.

Zo moet de stam van de haag minimaal 50cm van de erfgrens af staan. GeenĀ verrassingen achteraf. In het geval van een dubbele erfafscheiding waarbij de haag op de eigen grond van hoe hoog mag een erfafscheiding zijn van de buren staat, bijvoorbeeld omdat u minder zonlicht in uw tuin heeft.

Krijg vrijblijvend en gratis advies van hoveniers uit uw regio. Je mag alles afknippen wat boven de eigen grond komt. De pergola bezorgt dan te veel last, geldt de regel dat de eigenaar van de haag de volledige verzorging en kosten zelf op zich neemt. In dat geval zijn er in grote lijnen twee opties.

Haag als erfafscheiding

De heg te hoog, de schutting lelijk of de scheidingsmuur bouwvallig. Vergunningvrij is dan nog niet voldoende zijn we achter gekomen, het bepalen van het peil achterzijde woning aan het water is een nieuwe uitdaging. Tevens is het mogelijk dat er in het verleden afwijkende afspraken zijn vastgelegd door de buren en u of eventueel de vorige bewoners. Lees meer over "erfafscheiding".

Erfafscheiding Wat zijn de regels! Voor een stenen schutting of een houten schutting tussen 2 huizen gelden dezelfde regels als voor andere erfafscheidingen zoals een heg of een kunststof schutting? Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse.

Ook in categorie:
Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@spintobreakthecycle.com